Luister
Dit is Soul Radio:
• De beste Soulmuziek, 24 uur per dag!
• Overal online te beluisteren
Luister ook via smartphone of tablet
• Nieuwsbrief voor trouwe Soul Mates!
Soul Radio op smartphone of tablet
Soul Radio nieuwsGebruik onze nieuwe app of mobiele site en luister altijd en overal naar Soul Radio! Dus: onderweg, thuis, op het strand... óók in de auto! Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of tablet met internetverbinding.
AddThis Social Bookmark Button
Lees meer...
 
Soul Radio luisteren via de vaste verbinding
Klik hierboven op de speaker. De player opent dan in een apart venster en de muziek begint vanzelf te spelen. Deze player toont ook playlistinformatie: de nu spelende artiest en titel, plus de vorige en de volgende.

Internetradio of mediacenter
Steeds meer luisteraars luisteren via speciale internetradio's of media players. Vele gebruikers meldden al succesvol te luisteren via o.a. de Freecom MusicPal, Pinnacle/Roku Soundbridge, Logitech Squeezebox en Philips Streamium. 

Bij nagenoeg alle apparaten is Soul Radio al te vinden door op land, genre of naam te zoeken. Soul Radio is meestal vermeld als 'Soul Radio', 'SoulRadio', of 'Soul Radio NL'. Kan je ons niet vinden, of werkt het niet meer?  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ons dan (vergeet niet merk en type van je player te vermelden) en we proberen je op weg te helpen.

Luisterlinks
Link nodig? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ons voor welk apparaat, besturingssysteem, software of app en we sturen je z.s.m. de juiste link!

Problemen?
Op dit moment zijn zelfs de goedkoopste (instap) internetabonnementen meer dan snel genoeg om ongestoord van Soul Radio te kunnen genieten. Toch kan het een enkele keer voorkomen dat de verbinding niet goed genoeg is met haperend geluid als gevolg. Hier hebben wij uiteraard geen invloed op, maar we kunnen wel een paar bekende oorzaken noemen:
  • De draadloze verbinding werkt niet optimaal (ook al gaat surfen en e-mailen wel goed). Hier zijn twee veel voorkomende oorzaken voor. 
    1: Er zijn teveel draadloze verbindingen actief in de wijk of het gebouw. Vaak helpt het om een ander kanaal (frequentie) te kiezen voor je modem of acces point. Raadpleeg hiervoor de bijgeleverde documentatie. 
    2: Computer en modem (of access point) staan te ver uit elkaar of er zit te veel beton tussen.
  • De internetverbinding is (tijdelijk) te zwaar belast, b.v. door gelijktijdig e-mailen (met attachments) of downloaden (óók van automatische updates van Windows of b.v. antivirus software).
  • De internetverbinding is (tijdelijk) te zwaar belast in het thuis- of bedrijfsnetwerk. Hoe meer gelijktijdige gebruikers, hoe lager de snelheid.
  • De internetverbinding is (tijdelijk) te zwaar belast in de wijk (vooral bij kabelinternet).
  • In bedrijven: de systeembeheerder heeft je downloadsnelheid beperkt, óf blokkeert radiostreams.
  • De computer wordt te zwaar belast. Ook het gebruik van meerdere zware programma's tegelijkertijd kan haperingen in het geluid veroorzaken, vooral bij oude(re) computers.
Mocht je ondanks bovenstaande tips toch geen goede verbinding krijgen en weet je zeker dat computer, software en verbinding in orde zijn, stuur ons dan een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij proberen je dan verder te helpen.
AddThis Social Bookmark Button