Motown single verkocht voor £ 25.000

Een zéér zeldzame vinylsingle van Motown is op een veiling verkocht voor het recordbedrag van 25.742 Britse ponden. Hiermee is het de meest kostbare plaat ter wereld. Het gaat hier om de single 'Do I Love You (Indeed I Do) van Frank Wilson. Producer/songwriter Wilson werkte vanaf 1963 voor Motown in het net geopende kantoor in Los Angeles. 

In 1965 probeerde hij het zelf als zanger, maar bedacht kort daarna dat hij toch liever produceerde en liet de 250 reeds geperste singles vernietigen. Tenminste twee exemplaren ontsnapten hieraan en behoren tot de meest zeldzame en kostbare platen ooit. De Schotse verkoper van de single, kocht zijn exemplaar in 1997 voor £15.000 van een Canadese handelaar, die hem op zijn beurt van een perserij in Detroit had overgenomen. De nieuwe eigenaar wenst anoniem te blijven.

Met de carrière van Frank Wilson bij Motown zat het wel goed. Hij produceerde hits voor o.a. Diana Ross & The Supremes, Marvin Gaye, The Miracles, The Four Tops en Eddie Kendricks, plus een gouden album voor Lenny Williams.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl