"Thriller"-jasje verkocht voor € 1,3 miljoen

Soul Radio NieuwsMichael Jackson's zwart-rode leren jasje uit de videoclip van "Thriller" heeft 1,8 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) opgebracht. Zakenman Milton Verret kocht het op een veiling, twee jaar en één dag na het overlijden van de King Of Pop. Volgens de nieuwe eigenaar is het één van de belangrijkste muziek memorabilia ooit.

Jackson droeg het jasje terwijl hij danste met een groep uit het graf herrezen zombies. De 14 minuten durende clip van "Thriller" wordt beschouwd als één van de invloedrijkste muziekvideo's uit de geschiedenis.

Het jasje zal wereldwijd worden tentoongesteld om geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen. Een deel van de verkoopprijs gaat naar het Shambala reservaat, een opvang voor katachtigen waar twee van Jackson's tijgers verzorgd worden. 

Het kalfsleren jasje werd ontworpen door Deborah Landis, de vrouw van John Landis die de clip regisseerde. Er zijn twee exemplaren gemaakt die Jackson beide droeg tijdens het filmen van de clip in 1983. Het andere exemplaar is in slechtere staat en in bezit van de familie Jackson.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl