Natalie Cole (65) overleden

Soul Radio NieuwsIn een ziekenhuis in Los Angeles is Natalie Cole, dochter van jazz-zanger Nat King Cole, op 65-jarige leeftijd overleden. De zangeres was in Nederland vooral bekend van de hits 'This Will Be (An Everlasting Love)' en 'Unforgettable', een postuum duet met haar vader.

Natalie maakte haar debuut als 11-jarige toen ze meezong op een kerstalbum van haar vader. Toen ze 15 was, stierf haar vader aan longkanker.

In 1975 kwam haar eerste album 'Inseparable' uit, met daarop (hit)singles als 'Inseparable' en 'This Will Be (An Everlasting Love)'. Voor dat album kreeg ze twee Grammy Awards.

Haar best verkopende album maakte Natalie in 1991: 'Unforgettable... With Love'. Middels (voor die tijd) moderne techniek zong ze daarop het duet 'Unforgettable' met haar overleden vader. Ook dat album leverde haar een Grammy op. In totaal won ze 9 Grammy's van de 21 nominaties. Cole was ook veelzijdig; ze speelde piano, schreef zelf songs en zong uiteenlopende stijlen met zowel gemak als overtuiging. Daarmee werd ze geliefd en 'unforgettable' bij een groot publiek.

Natalie Cole overwon in de jaren 80 haar verslaving aan heroïne en alcohol. Zij leed aan hepatitis C en moest in 2009 een niertransplantatie ondergaan. De laatste tijd was ze weer vaak en steeds ernstiger ziek waardoor ze eind 2015 meerdere verplichtingen moest afzeggen. De artsen vermoeden dat hartproblemen haar uiteindelijk fataal zijn geworden. Ze overleed op 31 december 2015.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl