Aretha Franklin 6 decennia actief: biopic en nieuw album

Soul Radio NieuwsZangeres Aretha Franklin werd eind maart 74 jaar. Franklin zelf geeft aan "semi-retired" te zijn. Voldoende rust dus, maar ook zeker nog voldoende optredens en zelfs weer vergevorderde plannen voor nieuwe muziek.

In een recent interview met Billboard praat de zangeres uitgebreid over haar carrière. Het is anno 2016 al weer 60 jaar geleden dat Aretha als 14-jarige haar eerste (gospel) opnames maakte. Sinds de jaren '60, het decennium waarin ze de titel "Queen Of Soul" ontving - om 'm nooit meer af te staan, heeft Aretha een stroom aan muziek uitgebracht, vele hits gescoord en tientallen awards in de wacht gesleept. Ook in recenter jaren doet Aretha Franklin van zich spreken. In 2009 zong ze tijdens de inauguratie van president Obama. Eind 2010 blijkt de zangeres alvleesklierkanker te hebben overwonnen. Muziekblad Rolling Stone roept haar uit tot beste zanger(es) aller tijden.

Filmproducenten gaan dan ook graag aan de slag om haar fascinerende levensverhaal vast te leggen. In het interview geeft Franklin aan in Hollywoodkringen al $ 20 miljoen aan budget binnengehaald te hebben. Voor de overige 10 a 15 miljoen dollar worden nog investeerders gezocht.

Ondertussen werkt Aretha aan een nieuw muziekproject met niemand minder dan George Benson. "We've got some new, really, really hot stuff coming", aldus de zangeres die ook aangeeft dat het om een mix van stijlen gaat. Een releasedatum is nog niet bekend maar zou uiterlijk eind zomer 2016 zijn.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl