Aretha: nieuw album met Stevie Wonder en 'pensioen'

Soul Radio Nieuws

Aretha Franklin's carrière beslaat al meer dan 60 jaar. In een recent interview met een TV-station in haar stad Detroit vertelde de Queen of Soul dat ze een flinke stap terug gaat doen.

De zangeres zegt nog één album te willen maken, waarvan verschillende tracks geproduceerd worden door Stevie Wonder. Verder wil ze zich beperken tot een een klein aantal selecte optredens om meer tijd te kunnen geven aan haar kleinkinderen. Volledige concerten zal ze na dit jaar niet meer geven.

Franklin zegt in het interview zeer tevreden te zijn met het verloop van haar carrière en klaar te zijn een stap terug te doen. Het is niet voor het eerst dat ze dit onderwerp in een interview aansnijdt. Voorjaar 2016 vertelde de zangeres aan Rolling Stone "semi-retired" te zijn.

Een nieuwe samenwerking met Stevie Wonder zou de cirkel deels rond maken. De twee kennen elkaar al decennia. Beiden hebben veel te danken aan Detroit, de stad waar ze opgroeiden én tot wereldsterren uitgroeiden. Die waardering is wederzijds: eind 2016 werd een straat in Detroit omgedoopt tot Stevie Wonder Avenue.

Kort geleden werd bekend dat Jennifer Hudson in beeld is voor de hoofdrol in een film over de levensloop en carrière van Aretha Franklin.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl