Netflix komt met Motown-kinderserie

Soul Radio Nieuws

Netflix werkt aan een animatieserie voor kinderen, gebaseerd op bekende hits van Motown-artiesten als Marvin Gaye, Jackson 5, Lionel Richie, Smokey Robinson, The Supremes, The Temptations en Stevie Wonder.

Het gaat om songs uit de befaamde Jobete publishing catalogus, welke 15.000 nummers omvat. Zo'n 240 daarvan zijn (mede) geschreven door Motown-oprichter Berry Gordy, die de catalogus vernoemde naar zijn drie oudste kinderen Joy, Berry en Terry.

Motown-zanger Smokey Robinson is aangesteld als executive music producer voor de serie. Robinson, als Motown-artiest zelf belangrijk in de tijd dat het label naam maakte, is eindverantwoordelijk voor de liedkeuze en zal ook de hedendaagse artiesten selecteren die de 52 nummers gaan uitvoeren. "Ik ben verheugd om deel uit te maken van deze prachtige nieuwe serie die de magie van Motown zal omarmen en onze muziek zal presenteren aan een hele nieuwe generatie fans en hun families", aldus Smokey Robinson.

Streamingdienst Netflix kwam al eerder met de serie 'Beat Bugs', gebaseerd op Beatle-hits die voor de serie werden opgenomen door grote artiesten als P!nk, Sia, Jennifer Hudson en Rod Stewart. 

De nieuwe serie volgt de avonturen van de 8-jarige jongen Ben, die leeft in de denkbeeldige stad Motown. Ben bezit de gave om straatkunst tot leven te brengen. De titel en verschijningsdatum zijn nog niet bekend.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl