Documentaire 'WHITNEY: Can I Be Me' verschenen

Soul Radio NieuwsSuperster Whitney Houston was de meest bekroonde vrouwelijke artiest ooit. Nick Broomfield regisseerde een nieuwe film over het leven van de in 2012 overleden zangeres. De film vertelt Whitney's ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en verhalen van haar meest dierbaren.

Ook al verdiende Whitney miljoenen dollars, scoorde ze meer opeenvolgende nummer 1 hits dan The Beatles en werd ze gezien als één van de grootste vocalisten ooit, ze was nooit echt vrij om zichzelf te zijn en stierf op slechts 48-jarige leeftijd. De gerenommeerde Britse docu-regisseur Nick Broomfield (o.a. Kurt & Courtney, Biggie & Tupac) tekent haar levensverhaal op aan de hand van nog grotendeels onbekende beelden, waaronder exclusieve live-registraties en inzichten van dierbaren waaronder bewakers, achtergrondzangers, kappers en medewerkers van haar platenlabel. "Iemand anders moeten zijn - de 'Whitney-rol' te moeten spelen - was iets dat bijna onmogelijk werd", vertelt Broomfield. "Vanaf jonge leeftijd had ze maar weinig controle over haar leven. Het stijgen als een komeet en de tragische val roept tal van vragen op over wat soort opofferingen ze doorstond om een crossover artiest te worden die op gegeven moment werd afgewezen door mensen van gelijke afkomst", aldus Broomfield. "Ze werd zelfs uitgejouwd bij de Soul Train awards".

WHITNEY: Can I Be Me gaat in veel landen op 11 juni 2017 in première. In Nederland is de film vanaf 18 mei in de bioscoop.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl