Documentaire verschenen over Clive Davis

Soul Radio Nieuws

Clive was achtereenvolgens de "baas" bij Columbia Records, Arista Records, RCA en J Records en is op dit moment op 85-jarige leeftijd nog altijd chief creative officer bij Sony Music Entertainment. In de op 3 oktober 2017 bij Apple Music verschenen documentaire, "Clive Davis: The Soundtrack Of Our Lives" komen artiesten als Alicia Keys, P-Diddy, Paul Simon, Carlos Santana, Babyface en eerder genoemde Aretha Franklin aan het woord. Geroemd wordt Davis' gave om zowel 'corporate executives' als artiesten te vriend te houden. Letterlijk zelfs: "Clive heeft echt een zwak voor artiesten. Dat komt allemaal voort uit de oprechte liefde voor muziek", aldus Patti Smith.

In de documentaire wordt getoond hoe 'de man met de Gouden Oren' werkt met onder meer Janis Joplin, Bruce Springsteen, Earth, Wind & Fire, The Kinks, The Grateful Dead, Jennifer Hudson en Alicia Keys, en zich opwerkt tot één van de meest gerespecteerde en succesvolle muziekmensen ooit. Veel aandacht is er ook voor de wijze waarop Davis Whitney Houston onder zijn hoede nam.

De documentaire is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie uit 2013. In september 2017 verscheen ook een album (dubbel-CD) met muziek van de uiteenlopende acts waar Clive Davis mee werkte.

Bekijk de trailer:

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl