Anita Baker kondigt afscheidstournee aan

Soul Radio Nieuws

Singer/songwriter Anita Baker, bekend van hits als 'Sweet Love' en 'Body And Soul' heeft op nieuwjaarsdag via een tweet haar afscheidstoernee aangekondigd. Baker, die eind januari 60 wordt, twitterde vorig jaar al dat er geen nieuw album komt en ook geen tour. Op dat laatste komt ze dus nu terug.

De tour start in maart in de VS. Slechts enkele data zijn bekend. Ook is nog niet bekend of de tour andere werelddelen zal aandoen. Wel hintte de zangeres erop het podium te zullen delen met andere grootheden.

Baker's sound is een geraffineerde mix van Soul, Jazz en Blues. Een volwassen eigen stijl waarmee ze niet alleen veel succes had bij de fans, maar ook anderen inspireerde. Artiesten als Kendrick Lamar en Lalah Hathaway lieten al eens weten beinvloed te zijn door Anita Baker. Producer Michael J. Powell, waarmee ze de succesvolle albums 'Rapture', 'Giving You The Best That I Got' en 'Compositions' maakte, noemt haar uniek en een icoon. Die unieke eigen stijl leverde Baker maar liefst 8 Grammy's, 5 platina en 1 gouden album op in de VS. In Nederland haalden 'slechts' 1 single en 3 albums de lijsten. Toch heeft ze ook hier een trouwe aanhang en waren haar songs jarenlang goed vertegenwoordigd op de playlists van diverse radiostations.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl