Legendarische leadzanger van The Temptations overleden

Soul Radio Nieuws

Een dag voor zijn verjaardag is een van de meest markante soulzangers overleden. Dennis Edwards, o.a. bekend van 'Papa Was A Rolling Stone' en 'Don't Look Any Further', was al enige tijd ziek.

De in Alabama geboren Edwards verhuisde met zijn familie in de jaren 60 naar Detroit en viel door zijn opmerkelijke en krachtige stem snel op in de muziekscene van de Motor City. Zo was hij kort zanger van gospelgroep The Mighty Clouds Of Joy en Motown-act The Contours, die met 'Do You Love Me' in 1962 een wereldhit scoorden. Motownbaas Berry Gordy bereidde Edwards voor op een solocarrière, een plan dat doorkruist werd door het plotselinge vertrek van David Ruffin bij The Temptations in 1968. Dennis bleek de ideale opvolger. Met zijn komst veranderde de stijl van The Temptations. De productie werd vanaf dat moment ter hand genomen door Norman Whitfield, die de groep van funky en psychedelische songs voorzag. 'Cloud Nine', 'I Can't Get Next To You' en 'Papa Was A Rolling Stone' werden monsterhits.

Edwards maakte 9 jaar deel uit van de groep en vertrok toen The Temptations naar het Atlantic-label overstapten. Na een weinig succesvolle 2 jaar tekende de groep weer bij Motown en verscheen in 1980 het album 'Power'. Dennis Edwards vertrok in 1984 om een solocarrière te starten, die startte met de smash-hit 'Don't Look Any Further', een duet met Siedah Garrett. Drie jaar later keerde hij nog voor twee jaar terug naar The Temptin' Tempts.

De laatste jaren tourde hij de wereld over met zijn eigen groep The Temptations Revue featuring Dennis Edwards.

Dennis Edwards zou op 3 februari 2018 75 jaar zijn geworden.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl